• Publicerat 13 november, 2017
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Adler Mannheim riktar anklagelser mot Stefan Bengtzén efter skandalmatchen.Foto: Bildbyrån

Det stora bråket mellan Brynäs och Adler Mannheim vägrar ta slut. Nu är det Adler Mannheim som riktar skarp kritik mot Brynäs och sportchefen Stefan Bengtzén, som kallade Thomas Larkins tackling för ett mordförsök.
– Det är förtal, säger Mannheims VD Daniel Hopp.

Ni kan storyn. CHL-åttondelen mellan Brynäs och Adler Mannheim förra veckan spårade ur helt och Mannehim drog på sig fyra matchstraff under slutminuterna. Allra mest omtalad blev Thomas Larkin och dennes tackling på Daniel Paille, som ledde till att den sistnämnda fick en hjärnskakning. Larkin stängdes av fyra matcher efter tilltaget.

Brynäs skrev senare ett uttalande, signerat klubbdirektör Johan Stark, där man mer eller mindre hotade att hoppa av CHL.
– Vi kommer fortsätta vår dialog med ledningen av CHL och även SHL. Utifrån de samtalen kommer vi besluta vilka åtgärder Brynäs IF kommer att ta kopplat till fortsatt deltagande i CHL samt eventuella civilrättsliga åtgärder, sade Stark.

Larkin polisanmäldes sen av en åklagare, och bråket tog idag en ny vändning. Idag skrev Adler Mannheim nämligen en lång artikel på sin hemsida där man anklagade Stefan Bengtzén för förtal. Anledningen var att sportchefen i en intervju med Aftonbladet påstod att Larkins tackling var ett mordförsök.
– Thomas hade inte för avsikt att döda sin motståndare. Det där är ett fräckt uttalande. Att använda ordet mordförsök faller in under kategorin förtal. Det är en brottslig handling.
– Thomas har bett om ursäkt för tilltaget. De personliga angrepp som kommit från Brynäsledningen är inte längre acceptabla. Thomas är en del av Mannheim-familjen och kommer alltid stöttas av oss, säger klubbens VD Daniel Hopp.

”FICK FÖREMÅL KASTADE PÅ OSS”

Head Coach Sean Simpson, som också stängdes av en match, anklagades av Tommy Sjödin för att ha hånflinat åt Brynästränaren när matchen spårade ur. Även han slår ifrån sig.
– Jag skulle aldrig göra det. Det är inte en del av hockeyn. Däremot blev vi i båset förolämpade och fick föremål kastade på oss, säger den kanadensiske tränaren.

Nikolai Goc blev också avstängd en match efter skandalavslutningen. Han delade ut en armbågstackling på Jörgen Sundqvist i samband med slutsignalen.

Nu väntar vi på nästa vändning i vinterns stora hockeybråk.