• Publicerat 13 november, 2017
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Antti NiemiFoto: Getty Images

Han har vunnit en Stanley Cup-titelo och var under fem säsonger förstemålvakt i NHL. Efter att Florida satt upp Antti Niemi finns det dock anledning att ställa sig frågan: Kommer han tillbaka?

Den här säsongen har varit en total mardröm för Antti Niemi. Han köptes i somras ut från sitt kontrakt med Dallas och blev i stället Matt Murrays backup i Pittsburgh. I mästarlaget blev det tre matcher och i statistiken står det 7,5 insläppta i snitt och en räddningsprocent på 79,7.

Han sattes upp på waivers då Florida plockade in honom. Resultatet hos Panthers? Två matcher, 5,08 insläppta per match och 87,2 i räddningsprocent. Nu sätter även de upp Niemi på waiverslistan.

Med tanke på att inget annat lag lär plocka upp 34-åringen kan NHL-karriären nu vara över för Stanley Cup-mästaren från 2010. Han debuterade i ligan säsongen 08/09 efter att ha varit en klassmålvakt för Pelicans säsongen dessförinnan. Trots att han aldrig ens draftades har han hållit sig kvar i NHL. Fram tills nu.

Se hela NHL inklusive Stanley Cup på Viaplay för bara 399 kronor per månad