• Publicerat 14 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Antti NiemiFoto: Getty Images

Han floppade i Pittsburgh, blev upplockad av Florida och är nu klar för en tredje NHL-klubb den här säsongen. Ny postadress för finländaren Antti Niemi blir Montréal.

Den forne Stanley Cup-vinnaren Antti Niemi har upplevt en omvälvande första månad i NHL. Vi är inte ens 20 omgångar in i grundserien när den 34-årige veteranen i dag blev klar för sin tredje klubb – inom loppet av tre veckor.

Efter att ha totalfloppat i Pittsburgh Penguins sattes Niemi upp på waivers bara för att bli upplockad av Florida Panthers den 24 oktober. Där gjorde han åter en spak figur och sattes i går upp på waivers för andra gången. Men något spel i AHL blir det inte den här gången heller. Finländaren plockades i dag upp av Montréal Canadiens, som behöver förstärkning på målvaktssidan efter att ha fått både Carey Price och Al Montoya skadade.

Niemi, som var förstekeeper när Chicago blev mästare 2010, har gjort fem matcher, tre för Pittsburgh och två för Florida, och har en räddningsprocent på 82,2 så här långt in på säsongen.

Se hela NHL inklusive Stanley Cup på Viaplay för bara 399 kronor per månad