• Publicerat 14 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Calle Ridderwall.Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen

Tolv straffar utan utdelning. Då klev Djurgårdens lagkapten Calle Ridderwall fram och sköt det avgörande målet i straffläggningen mot Frölunda. Detta efter en sen kvittering.
– Det är en Espen Knutsen som vår coach ”Robban” (Ohlsson) brukar säga, skrattar Ridderwall om sitt spektakulära straffmål efter 4–3 i Scandinavium.

Djurgården har gått som tåget i SHL. Detsamma kan inte sägas om lagets kapten och tilltänkte härförare Calle Ridderwall. Inför kvällens omstart av SHL hade 29-åringen bara noterats för ett mål och två assist på sina 16 första matcher. Det första målet kom dessutom först i match nummer 16 mot Färjestad alldeles innan landslagsuppehållet.

Men kanske var det en islossning för Ridderwall. I kväll såg han nämligen till att skjuta Djurgården till två poäng efter en synnerligen utdragen straffläggning i bortamötet med Frölunda i Göteborg.
– Man går lite på ilska efter de första omgångarna när ingenting klickade. Det är absolut mycket bättre nu senaste fem-sex matcherna. Inte bara för att man fått trycka in några puckar, utan det är bättre över hela banan, säger Calle Ridderwall till C More.

”RISKABELT ATT KÖRA EN SÅN GREJ”

Först i den sjunde omgången, då man hade slagit tolv straffar utan nätkänning, kom segermålet. Ridderwall bromsade upp framför Frölundas målvakt Johan Mattsson, gjorde några snabba dragningar och vispade upp pucken i krysset.
– Det är en ”Espen Knutsen” som vår coach ”Robban” brukar säga. Alla som körde innan gick på skott och det funkade inte. Det är riskabelt att köra en sådan där grej när det är uppkörd is, men i dag gick det vägen, säger Ridderwall.

Djurgården hade 2–1 inför tredje perioden, men fick se ett aggressivt Frölunda komma ikapp och gå om. Simon Hjalmarsson kvitterade med sitt andra mål för säsongen tidigt i tredje perioden och Ryan Lasch tog Frölunda till ledningen i powerplay med 5.40 kvar av perioden.

”TYCKER SYND OM KILLARNA”

Men Djurgården låg på och med en extra utespelare fick landslagsbacken Marcus Högström utdelning. Då var det bara 57 sekunder kvar på klockan.
– Det är kanske lite klantigt att tappa en 2–1-ledning, men vi kommer tillbaka. Vi är starka som grupp och det är skönt att det fortsätter efter landslagsuppehållet. En riktigt bra bortaseger, säger Ridderwall.

Frölundas tränare var bedrövad efter att laget gått miste om segern så sent i matchen.
– Jag tycker synd om killarna i dag, jag hade unnat dem en seger, säger Roger Rönnberg.

Lias Andersson gjorde Frölundas första mål medan Henrik Eriksson och Patrik Lundh blev övriga målgörare för Djurgården.