• Publicerat 14 november, 2017
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Sebastian WännströmFoto: Bildbyrån

Han hade redan gjort 1-0 men var inte färdig där. Sebastian Wännström blev matchvinnare för HV71 genom att göra två mål – varav det andra kom på hans specialstraff. Men den speciella straffen var inget han ville prata om.
– Vad menar du nu? säger han till hockeysverige.se med ett skratt.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)
Vi har sett straffen ända sedan juniortiden. Sebastian Wännström glider fram mot målvakten, drar pucken åt backhand, och lägger sedan tillbaka med en lång forehanddragning och lägger in pucken i det tomma målet. Men det var uppenbarligen ingenting som Linus Fernström i Brynäsmålet hade koll på. Precis som så många andra tvingades han se sig grundlurad av straffspecialisten Wännström. Idag betydde målet 2–1 i det som slutade med en 4–2-vinst för HV71.

Det är också varianten som gjort Sebastian till ligans mest fruktade straffskytt.
– Det är klart, jag har bra självförtroende när jag glider ut där. Men jag hade faktiskt inte bestämt mig för om jag skulle dra eller om jag skulle skjuta, säger han till hockeysverige.se.

Men blir du inte orolig för att målvakterna ska läsa dig?
– Vad menar du nu? svarar Wännström med ett lätt flin.

Det känns som att jag sett den där straffen förut.
– Haha, jaså. Det har jag inga kommentarer till i så fall. Det är kul när det blir mål, det är allt jag har att säga.

HV vann med 4-2 sedan också Mattias Tedenby blivit tvåmålsskytt. En speciell vinst för Brynäsfostrade Wännström, även om han inte verkade allt för tagen av att spela i Gavlerinken.
– Lite speciellt blir det eftersom det är mycket folk på läktaren som man känner och så. Men annars är det inget jättespeciellt.

Vad säger du om matchen då?
– Överlag gör Brynäs kanske en lite bättre match än vi gör idag. Men ibland blir det så här. Det är vinsterna som räknas, avslutar Wännström.