• Publicerat 14 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Juhamatti Aaltonen.Foto: Bildbyrån/Anders Bjurö

Anders Eldebrink har försvunnit som tränare och Anders ”Masken” Carlsson sagt upp sig som sportchef. Men trots förändringarna i ledarstaben blev det ett nytt tungt resultat för Rögle i omstarten efter landslagsuppehållet. 1–6 i hemmamötet med Mora efter att John Persson skjutit säsongens andra hattrick.

Det har skett en hel del förändringar i Rögle under landslagsuppehållet. Tränare Anders Eldebrink lämnade sitt uppdrag medan sportchefen Anders ”Masken” Carlsson har aviserat att det här blir hans sista säsong i klubben innan han ersätts av Chris Abbott.

När pucken släpptes igen på tisdags var det ett lika desorienterat och förvirrat Rögle som tidigare. Gästande Mora kopplade ett grepp om matchen via en 2–1-ledning i första perioden och punkterade sedan tillställningen i mittenperioden via två sena mål från Emil Bejmo och John Persson.

BRÖT MÅLTORKAN – DÅ BLEV DET HATTRICK IGEN

Persson noterades för säsongens andra hattrick när han fastställde slutresultatet till 6–1 i powerplay i tredje perioden. Han sköt även tre mål i mötet med HV71 7 oktober. Paradoxalt nog hade den 25-årige egna produkten inte gjorde några mål sedan dess, utan gått mållös från nio raka matcher.

Jacob Nilsson blev utöver det tvåmålsskytt med sitt andra och tredje mål för säsongen. Mora är i och med segern elva i tabellen, fyra poäng före Karlskrona under strecket.

Sebastian Collberg sköt jumbon Rögles tröstmål.