• Publicerat 14 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Ken Andre Olimb.Foto: Bildbyrån/Christian Örnberg

Matchen var på väg mot förlängning. Då dök Ken Andre Olimb upp som gubben i lådan och kastade in segermålet i Linköpings bortamöte med Malmö. Segersiffrorna skrevs till 5–3 för östgötarna.

Klockan tickade på mot en förlängning när Malmöspelarna misslyckades med att få ned pucken på offensiv planhalva. Det ledde till att gästernas kapten Niklas Persson kunde vinna pucken i anfallszonen och spela fram den till Ken Andre Olimb. Hans chanspuck mot mål slank förbi alla, inklusive en skymd Oscar Alsenfelt i Malmös mål, och resulterade i ett segermål. Detta med blott 40 sekunder kvar att spela.

Eddie Larsson hann sedan skyffla in 5–3 i tom kasse i en svängig match, där Malmö hade en 3–2-ledning i andra perioden.

TRE ASSIST FÖR FREDERIK STORM

Nils Andersson gav hemmalaget ledningen i powerplay med säsongens första mål, varpå LHC vände genom mål av Patrick Mullen och Derek Roy. 2–1-målet tycktes först göras av Tony Mårtensson, men vid närmare granskning syntes det att han aldrig var på pucken och den 37-årige veteranen får därmed fortsätta leta efter säsongens första fullträff.

I mittenakten kvitterade backen Anton Mylläri innan Andy Miele satte 3–2, Alla tre malmömålen kom med assist från dansken Frederik Storm. Innan andra perioden var över hade Jakob Lilja kvitterat för LHC.

Trepoängaren ger östgötarna en femteplats i tabellen. Man passerar bland annat just Malmö som är åtta i nuläget.