• Publicerat 14 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Coop Norrbotten Arena.Foto: Bildbyrån/Peter Skaugvold

En kvinnlig tränare inom Luleå Hockey ska ha blivit kränkt inför ett träningspass i Coop Norrbotten Arenas B-hall förra månaden. Nu har klubben anmält händelsen till Arbetsmiljöverket, skriver NSD.

Det var den 19 oktober som incidenten ska ha inträffat. Den kvinnliga tränaren som är anställd av Luleå Hockey befann sig i arenans B-hall för att prata med en ledare om hur man skulle lägga upp träningspassen i framtiden. Ledaren reagerade negativt på hennes närvaro och ska ha kränkt kvinnan.

I den anmälan som Luleå Hockey har upprättat till Arbetsmiljöverket skriver man:
”Syftet är helt tydligt att trycka ned, förminska, kränka och ifrågasätta X (kvinnliga ledaren) … och att X upplever samtalet som hotfullt och kränkande”, uppger NSD.

FÅR BARA UPPMÄRKSAMHET FÖR ATT HON ÄR KVINNA

Mannen ska också ha sagt åt kvinnan att ”enda anledningen till att X får medial uppmärksamhet är p.g.a att hon är kvinna”. Han ska också ha gjort klart för henne att så länge han leder laget i fråga kommer hon inte att få vara med på träningarna.

Urban Wikberg, junioransvarig i Luleå Hockey, är fåordig i sina kommentarer till NSD.
– Det är ett personalärende så jag kan inte uttala mig speciellt mycket eftersom det är under utredning. Jag som chef är ansvarig för att det ska bli anmält.
– Det är olyckligt det som har inträffat, det måste jag säga. Jag står ju på min anställdes sida i det här fallet, kommenterar Wikberg.

Den anmälda mannen ska inte vara anställd av Luleå Hockey.