• Publicerat 14 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån/Simon Eliasson

Luleå avslutade starkt innan landslagsuppehållet med en Patrick Cehlin i fantastisk målform. När man besegrade Färjestad med i kväll kom inte Cehlin med i målprotokollet. I stället spred man ut målskyttet över fler spelare.
– Cehlin har varit fantastisk, men vi vill att alla fyra kedjor ska producera, säger målskytten Johan Harju till C More efter 4–1-segern.

Luleå fick en bra start på matchen mot Färjestad. Det hade inte ens spelats två minuter när Andreas Falk frispelade Emil Larsson som snyggt lyfte in 1–0 bakom Lars Haugen med en backhand. I andra perioden spädde Niklas Olausson på till 2–0 med ett tidigt mål i numerärt underläge.

Färjestad reste sig efter det och skapade bra chanser. Dick Axelsson fick möjligheten att reducera på en straff, men lyckades inte överlista Joel Lassinantti. I stället var det Per Åslund som spräckte nollan när han elegant styrde in 1–2 bakom Luleås keeper.

I tredje perioden kom Luleås dödsstöt efter elva minuter när Johan Harju gjorde 3–1 i powerplay. Det var ett underläge som ett för dagen trubbigt Färjestad inte kunde hämta sig ifrån. Andreas Falk fastställde slutresultatet till 4–1 i tom kasse.
– Viktigt. Vi avslutade riktigt bra innan uppehållet och det var skönt att vi kunde fortsätta på samma linje i dag, säger målskytten Harju till C More.
– Det har blivit bättre och bättre för varje match, framför allt defensivt. Men det gäller att fortsätta jobba hårt.

ALEXANDER JOHANSSON SKADAD – IGEN

Luleå fick mål från fyra olika spelare. Ett styrkebesked var kanske att Patrick Cehlin inte var en av dem. Innan uppehållet hade landslagsforwarden gjort fem raka mål för norrbottningarna.
– Cehlin har varit fantastisk, men vi vill att alla fyra kedjor ska producera, konstaterar Harju.

Färjestads tränare Johan Pennerborn var nöjd med spelet, men tycker att det finns mer att hämta hos spelarna.
– Vi behöver betala ett betydligt högre pris för att vinna hockeymatcher, sade Pennerborn efter matchen.

Oroväckande för FBK är att lagkaptenen Alexander Johansson tvingades utgå i andra perioden efter att ha fått backen Lukas Nordsäters skott träffade honom. Det fanns inga uppgifter efter matchen om hur det är ställt med forwarden, som missade en stor del av inledningen på säsongen med skada.