• Publicerat 14 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Linus Fröberg.Foto: Bildbyrån/Magnus Lejhall

1–4 i baken halvvägs in i matchen. Då bytte Växjö ut stjärnmålvakten Viktor Fasth. Med Viktor Andrén mellan stolparna svarade smålänningarna för en imponerande vändning som gav seger 6–4 i borta mötet med Karlskrona.
– Vi tror alltid att vi ska vinna, säger tvåmålsskytten Linus Fröberg till C More.

Växjö visar klassen i SHL. Trots ett utsatt läge i tisdagskvällens bortamöte med Karlskrona lyckades serieledarna lämna Blekinge med tre poäng efter en stark vändning.

Halvvägs in matchen låg man nämligen under med 1–4 och valde att byta ut Viktor Fasth till förmån för Viktor Andrén. Det blev en väckarklocka för gästerna. Innan andra perioden var över hade Linus Fröberg och Joel Persson stått för varsin reducering och i tredje perioden fullbordades vändningen via mål av, återigen, Fröberg och Andrew Calof.

”DE BLIR LITE RÄDDA ATT DE SKA TORSKA”

Kanadensaren Brendan Shinnimin avslutade med att göra 6–4 i tom kasse.
– Vi tror alltid att vi ska vinna. Klart det är tufft när de gör 4–1, men när vi sedan lyckas göra två snabba går vi lite på rus och då blir de lite rädda att de ska torska. Det var skönt att vi kunde vända, säger Linus Fröberg till C More efter att ha noterats för 2+1.

Växjö, som utökade serieledningen i och med vinsten, fick även mål från Pontus Netterberg. KHK, nästjumbo i tabellen, fick sina mål från Daniel Gunnarsson, Emil Lundberg, Henrik Törnqvist och Marcus Paulsson.