• Publicerat 14 november, 2017
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Tedenby och WännströmFoto: Bildbyrån

HV71 besegrade Brynäs med 4-2 på bortaplan. Det kan man tacka två för kvällen heta för.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Brynäs har det fortsatt svårt hemma. Man har bara vunnit två matcher i Gavlerinken, och det är mot bottenkollegorna Mora och Karlskrona. I kväll inkasserade krislaget ännu en förlust inför hemmapubliken.

Det var vårens banemän i SM-finalen, HV71, som vann med 4-2 trots att Brynäs under stora delar av matchen faktiskt var det spelförande laget. Via dubbla mål av såväl Sebastian Wännström som Mattias Tedenby lyckades mästarna dock ta samtliga tre poäng.

Tedenby stod för två snabba mål i den tredje perioden när HV gick från 2-1 till 4-1. Sebastian Wännström var den som satte 1-0, efter en supertavla och Linus Fernström, och 2-1 på sin patenterade straff. Wännström är ju från Gävle och var bland annat med och vann SM-guld med Brynäs 2012, så man kan inbilla sig att matchen var speciell för HV-stjärnan.

Brynäs mål kom från Almtunalånet Ludvig Nilsson, som debuterade för laget och blev klar för spel så sent som i morse, och Daniel Mannberg.