171116 LuleŒs Patrick Cehlin jublar efter att ha avgjort pŒ straffar under ishockeymatchen i SHL mellan LuleŒ och Fršlunda den 16 november 2017 i LuleŒ. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRN / Cop 159 …

Glödhete Cehlin sänkte Frölunda – till slut: ”Bra kemi”

Det blev en märklig historia i matchen mellan Luleå och Frölunda. Hemmalaget gick upp till en 3-0-ledning, men tappade sen allt innan de till slut kunde avgöra på straffar. Matchens förgrundsfigur var hemmalagets Patrick Cehlin som gjorde två mål. I bortalaget gjorde supertalangen Rasmus Dahlin ett snyggt mål och inledde upphämtningen.

Luleå gjorde en riktigt bra första period i hemmamötet mot Frölunda och kunde gå till pausvila med en 2-0-ledning.
— Första 15 tycker jag vi gör riktigt bra, sa hemmalagets Patrick Cehlin till C More i pausen.

Luleå skulle ta ledningen i matchen med lite drygt nio minuter spelade när Emil Larsson sprätte in pucken bakom Johan Gustafsson i Frölundas mål.
Strax därefter gjorde Patrick Cehlin sitt nionde mål för säsongen och sitt sjätte på fyra matcher. Målet var en riktig delikatess där 26-åringen visade prov på stor kyla och finess när han lurade bort målvakten.
— Jag tycker vi har hittat bra kemi i kedjan, kommenterade han det och åsyftade Robin Kovacs, som assisterade fram till målet, och Niklas Olausson.

DAHLINS BALJA STARTADE UPPHÄMTNINGEN

Luleå skulle även göra 3-0 genom Anton Hedman i mitten av matchen. Rasmus Dahlin kunde sen reducera för Frölunda genom ett mycket vackert mål.

I inledningen av den tredje kunde sen John Nyberg ånyo reducera. Som om inte det vore nog så kunde Frölunda även kvittera när Lias Andersson hittade rätt efter 14 minuters spel av den tredje perioden.

Matchen gick till förlängning och sedermera straffar. Där kunde Patrick Cehlin avgöra med tionde målet för säsongen.