Dale Tallon.Foto: Getty Images

Florida Panthers general manager är inte rädd för att kritisera sin klubbs brist på fans. I ett uttalande till journalisten Frank Seravalli – där Montreal Canadiens general manager Marc Bergevin kom på tal – sa han följande:
– Jag tycker synd om Marc. Oftast får de mer media än vad vi har fans.

Det något uppseendeväckande uttalandet grundar sig i att Montreal Canadiens är ett av lagen i NHL som just nu bevakas hårdast av media. Den här säsongen har det skrivits många spaltmeter på grund av Canadiens svaga resultat och laget har just nu bara spelat in 18 poäng på sina 20 matcher.

Även Florida Panthers har haft det blytungt. Med endast 16 poäng på 18 drabbningar ligger laget i botten av NHL-tabellen. Gällande Dale Tallons uttalande om bristen på egna fans ligger det en viss sanning i det.

Enligt ESPN har Panthers ett publiksnitt på 12430 personer, vilket innebär att bara New York Islanders och Carolina Hurricanes är sämre i hela ligan. Canadiens publiksnitt är betydligt högre med 21302 personer. Endast Chicago Blackhawks har fler åskådare på sina hemmamatcher.