SSK tog tre poäng mot serieledaren Timrå. Foto: Bildbyrån

När Södertälje besökte Timrå på fredagskvällen såg laget till att bärga hem tre viktiga poäng mot topplaget. Thomas Valkvae-Olsen blev stor matchvinnare med sitt 3-2-mål i den andra perioden. 

SSK är på gång just nu. Under fredagskvällen tog laget sin tredje raka seger när Timrå besegrades på bortaplan. Det var dock hemmalaget som började bäst när Johan Johnsson efter mindre än två minuter hittade nätet. Södertälje kvitterade omgående genom Jonas Liwing och gick även upp till ledning med 2-1 genom Stefan Johansson.

Innan den första perioden var över fick Timrå in kvitteringen. Alex Lavoie gjorde sitt andra mål för säsongen när hemmalaget fixade 2-2 på resultattavlan efter ett effektivt powerplay.

Men det var alltså SSK som gick vinnande ur striden när Thomas Valkvae-Olsen fick in sin åttonde fullträff när det återstod tre minuter kvar av mittperioden. Förutom hans mål var även George Sörensens målvaktsspel en stor bidragen orsak till att SSK vann matchen. Han motade hela 36 av Timrås 38 skott.

***

Oskarshamn tog en stadig seger mot AIK med 5-1. Niklas Johansson visade vägen med två fullträffar. Även Västervik vann med 5-1 under fredagskvällen när Tingsryd stod för motståndet. Victor Öhman blev bästa målskytt i matchen med två puckar i nät.