Jacob Lundegård deppar. Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

Det är blytungt för BIK Karlskoga just nu. Efter 4-6-förlusten mot Almtuna är laget sist i hela Hockeyallsvenskan. 

På 19 spelade matcher har BIK Karlskoga bara skrapat ihop 19 poäng – vilket betyder att laget måste börja hitta vägar att vinna snart om de inte ska sjunka ned i bottenträsket och fastna där.

Under lördagens match såg det ett tag ut som att laget hade hittat ett vägvinnande spel när Oliver Eklind gjorde 2-1 innan den andra perioden. Men efter fyra raka fullträffar från Almtuna var det plötsligt underläge med 2-5 för hemmalaget.

Karlskoga säckade inte ihop för det – Gustaf Thorell och Viktor Lang gav nytt liv till matchen med 3-5 och 4-5. Men efter det var det stopp. Med tretton sekunder kvar skickade Ludvig Nilsson in 6-4-målet i öppen kasse, vilket betydde att Karlskoga inkasserade sin nionde förlust den här säsongen.