• Publicerat 19 november, 2017
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Cam Abbott.Foto: Bildbyrån/Peter Skaugvold

Rögle kommer styras av ett par tvillingar. Häromveckan blev Chris Abbott ny sportchef. Nu tar Cam Abbott över som huvudtränare.
– Han har vinnarskalle och står för engagemang och passion. Cam var vårt förstaval, säger VD Marcus Thuresson.

Rögle BK har valt riktning inför framtiden. Efter att Masken Carlsson hoppat av som sportchef och Anders Eldebrink sparkats som tränare kommer bröderna Abbott i fortsättningen styra klubben. Chris är sportchef – och idag tog Cam Abbott över jobbet som huvudtränare.

Rögle bekräftar valet på sin hemsida.
– Det är en mycket erfaren och kunnig tränartrio som vi redan har. Nu kompletterar vi den med en ny röst och två nya ögon. Cam kommer att tillföra bra energi till gruppen, säger Rögles vd Marcus Thuresson.
– Han har vinnarskalle och står för engagemang och passion. Cam var vårt förstaval.

”OERHÖRT TACKSAM OCH HEDRAD”

Bröderna Abbott slog en gång i tiden igenom på den svenska ishockeyscenen i just Rögle.
– Jag är oerhört tacksam och hedrad över att få den här möjligheten att bli huvudtränare i SHL i samma klubb som en gång i tiden trodde på mig och Chris och gav oss chansen som spelare i elitserien.

Cam Abbott har de senaste åren tränat Växjös J20-lag, där gjorde han förra säsongen succé och tog laget till final. Det här blir hans första uppdrag på seniornivå. Växjö släpper Abbott per omgående och kontraktet med Rögle gäller till 2021.
– Det är säkert många utifrån som tvekar. Jag kommer att göra misstag men jag är lugn och trygg inför uppgiften, säger han.