• Publicerat 19 november, 2017
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Lisa Johansson.Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström

Vilken omgång vi bjöds på i SDHL. Vi fick se en femålsskytt, en match med 14 mål och en vändning från 1-4 till seger bland annat.

Göteborg fick en smakstart mot AIK och gick mot en skräll i SDHL. Man hade ledningen med 3-1 efter den första perioden – men därefter gick allt fel för nykomlingen. AIK gjorde fem raka mål innan Göteborg fick ett tillfälligt stopp på raset.

Man lyckades dock inte göra match av det hela igen. AIK vann med hela 9-5 sedan landslagsspelaren Lisa Johansson haft en osannolik målshow. Hon gjorde 3-3, 4-3, 7-4, 8-5 och 9-5. De två sista målen kom dock i tom kasse, ska sägas. Utöver de fem målen stod hon för tre passningspoäng. Hennes poängskörd för säsongen ökade från elva till 19 poäng.

****

Serieledande LHC stod också för en stark vändning i toppmötet med Modo. Modo ledde med 3-0 och hade sent i den andra perioden 4-1, men tre Linköpingsmål i den tredje perioden tog matchen till förlängning och sedermera straffar.

Där avgjorde Denise Altmann och sköt Linköping till sin femtonde seger på de 20 inledande omgångarna i SDHL.

Luleå, LHC:s kanske främsta guldrival, tappade också poäng. Där var det dock norrbottningarna själva som tappade en ledning. Man hade 4-2 i matchen mot Leksand, men två snabba mål i den tredje perioden gjorde att dalalaget fick med sig en oväntad poäng från det så svåra bortamötet.

Luleå vann dock ändå efter straffar sedan Emma Nordin blivit matchvinnare. Luleå är trea, tolv poäng bakom Linköping, men har fem (!) matcher färre spelade.

****

I helgens sista match hade HV71 stora problem med nästjumbon SDE. SDE var på väg mot en superskräll när Devon Moir gav laget ledningen med 2-1 i slutperioden. Då vaknade HV emellertid till liv och vände till en 3-2-seger.

Jenny Antonsson och Maja Jakobsson sköt ett varsitt mål på bara en minut och säkrade segern för vårens SM-finalister.

HV vann skotten med 43-21.