Victor Rollin Carlsson.Foto: Almtuna

Leksand drog på sig ett matchstraff och en utvisning för hög klubba. Då passade Almtuna på att ta ledningen, man fastställde senare resultatet till 2–0 i öppen bur.
– Superskönt, det var fansen värda, säger Victor Rollin Carlsson.

Det var heta känslor på isen när Leksand gästade Almtuna som dessutom bjöd på fullsatt arena. Att det var en annan stämning än hemmalaget var vana vid bekräftade matchens förste målskytt.
– Det är lite mer adrenalin när det är mer folk. Det är klart att det är roligare med fullsatt än att det är 800 på läktaren. Fansen var värda den här segern, säger målskytten Rollin Carlsson till Cmore.

Målet gjordes när Leksands Emil Bemström åkt på matchstraff för en boarding och Anton Karlsson utvisades för en hög klubba. En händelse som Cmores expert Arto Blomsten ifrågasatte.
– Han fullföljer tacklingen på kroppen och det är Jakob Ragnarsson som sätter sig i en väldigt dålig situation.

Ett Almtuna som hade fjorton insläppta mål på de tre senaste matcherna hade bestämt sig för att lägga ett stort fokus på defensiven.
– Vi har varit för passiva. Vi fuskade i närkamper och satte inte stopp för de andra lagen utan lät de snurra upp oss.

Något man lyckades med genom att återigen hålla nollan mot Leksand.
– Svårt att säga varför men vi lyckas bra mot Leksand. Vi spelar bra och håller tätt, lyckas man att hålla nollan så vinner man många matcher, säger Rollin Carlsson.

Första förlusten för Carlsson

För Leksand var det första förlusten på ordinarie tid sedan Leif Carlsson tog över som huvudtränare.
– Jag såg redan i den första perioden att vi inte var redo att betala priset i den här matchen. Det gäller att de som är ledande i laget tar tag i det, man kan inte kräva det av de yngre och nya killarna, säger Carlsson till Cmore.

Det avgörande målet satte Hudiksvallslånet Viktor Hertzberg i öppen bur, hans första mål i Almtunatröjan.