Björn Hellkvist höll på att få med sig samtliga poäng - men det fick han inte.Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström

Hockeyallsvenskans etta och tvåa gjorde i afton upp i en tidig seriefinal. Höstens överraskningslag, tvåan Oskarshamn såg ut att gå mot en stabil seger – då kunde Jonathan Dahlén skoningslöst utnyttja ett misstag av målvakten Ludvig Engsund. Timrå vann tillslut med 3-2 på övertid.

Matchen bjöd på en mycket underhållande första period som fick en rivstart när Arsi Piispanen spelade fram Victor Löfstedt till dennes 0-1 till bortalaget. Då hade bara åtta sekunder tickat av matchtiden.
Men Timrå kom tillbaka. Efter nästan halva den första perioden kunde Jakob Olofsson sätta dit kvitteringen.

NYFÖRVÄRVET HET SOM EN KAMIN – MÅLLÖS

En som var het i Timrå var nyförvärvet Alex Lavoie som skapade chanser matchen igenom. Den 25-årige kanadensaren jagade sitt tredje mål i sin tredje match för sin nya klubb. Men han fick lämna isen mållös denna afton.

En som inte lämnade isen mållös var Manuel Ågren som gjorde sitt elfte mål för säsongen när hans Oskarshamn i slutet av den andra perioden kunde återta ledningen. Han spelades fram mycket snyggt av succélånet från Rögle, Lukas Elvenes.

MÅLVAKTSMISSEN KOSTADE SEGERN

IK Oskarshamn har överraskat stort under säsongen och låg inför matchen tvåa i tabellen. Ikväll såg de ut att gå mot segern, men med drygt tre minuter kvar schabblade målvakten Ludvig Engsund vid kortsargen och det bar sig inte bättre än att supertalangen Jonathan Dahlén lade beslag på pucken och kunde kvittera.

Drygt en minut hade hunnit gå av övertiden när Erik Karlsson avgjorde tillställningen med sitt 3-2-mål. Resultatet innebär att Timrå är i fortsatt serieledning och Oskarshamn är fortsatt tvåa, två poäng bakom.