• Publicerat 23 november, 2017
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
UPPGES LÄMNA. Markus Ljungh är enligt uppgifter klar för HV71 till kommande säsong.Foto: Bildbyrån

Man hade förlorat fem raka matcher mot HV71 – men i kväll bröt Djurgården den dystra sviten. Man vann med 4-1 på bortaplan.
– Det är klart man har respekt för dem, säger 3-1-skytten Patrik Lundh till C More.

Vi får nog vänja oss vid att se det på förhand ganska bottentippade Djurgården i SHL:s tabelltopp. I kväll stod man för ännu ett styrkebesked när man åkte ned till fruktade Kinnarps Arena och vann med 4-1.

Efter fem raka förluster mot HV71 bröts den trenden idag. Men det var ingenting Djurgården tänkte på.
– Nej, inte direkt. Man brukar veta när man kommer hit att de alltid kommer ut hårt. De har skickliga spelare och ett bra lag på pappret, så det är klart man har respekt för dem. Men det bästa botemedlet brukar kunna vara att inte visa respekt, säger Patrik Lundh som satte 3-1.

Lundhs mål kom efter ett riktigt klapp-klapp-spel.
– Jag kom släpandes där och tänkte: ”tänk om man får den här, då blir det riktigt öppet”. ”Gurra” (Possler) slår en riktigt fin pass.

Djurgården fick också se något så ovanligt som två mål i powerplay. Ett av dem blev emellertid bortdömt. Markus Ljunghs 1-1 blev däremot godkänt.
– Vi kunde lika gärna ha hängt dit en till tycker jag. Vi skapade jättebra lägen och det är skönt för självförtroendet att åtminstone skapa lägen, och sen är det skönt att hänga dit den också, säger Ljungh om PP-spelet.

Axel Jonsson-Fjällby, som varit ett av Djurgårdens utropstecken under säsongen, satte två mål i 4-1-vinsten. Ett av dem kom i tom kasse.

Lawrence Pilut var den som gav HV71 ledningen i den första perioden.