• Publicerat 23 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jacob Johansson.Foto: Bildbyrån/Stefan Lantz

Den ena har Linköping som moderklubb och den andra har två säsonger bakom sig i Mora. I kväll ställdes Christian Engstrand och Jacob Johansson mot sina tidigare klubbar – och gjorde det på ett exemplariskt sätt. Johansson höll nollan och vann matchen-i-matchen när LHC vann med 1–0.
– Det blir lite extra roligt när man har spelat i klubben förut, säger Johansson till C More. 

Det var en speciell kväll för både Christian Engstrand och Jacob Johansson. De bägge målvakterna ställdes mot sina tidigare klubbar och i Engstrands fall var det till och med en hemkomst till moderklubben med sitt Mora IK.

Målvaktsmatchen blev och tät och inspirerad. Bägge målvakterna stod för vassa insatser, vilket gjorde att tillställningen i Saab Arena bara bjöd på ett enda mål. Det svarade Mathis Olimb för när han spräckte Engstrands noll 6.29 in i tredje perioden.

VAR UTLÅNAD TILL MORA I TVÅ ÅR

Johansson kunde därmed stå för sin första nolla för säsongen genom att stoppa 25 skott mot laget han representerade i Hockeyallsvenskan mellan 2014 och 2016.
– Det blir lite extra roligt när man spelat i klubben förut. Men de har ju inte så många kvar som spelade där när jag var där, men det är riktigt kul, säger målvakten till C More.

Jacob Johansson var utlånad till Mora av LHC under de båda säsongerna. Den Bofors-fostrade keepern klev in i SHL på allvar förra säsongen som backup till Marcus Högberg och gjorde bra ifrån sig. Det har han fortsatt att göra den här säsongen också.

Engstrand stoppade 28 av 29 skott i hemkomsten.