FÖRSTA MÅLET. Martin Karlsson jublar efter säsongens första mål.
Nyheter

Leksand vinnare på Hovet – efter kontroversiellt segermål

Två mål på 26 sekunder. Det var Leksands påpasslighet i andra perioden som fällde avgörandet när man besegrade AIK med 3–1 på ett fullsatt Hovet i kväll. Daniel Bertovs matchvinnande 2–0-mål föregicks dock av en kontroversiell crosschecking.

AIK-legendaren Leif Holmgren hyllades på Hovet inför kvällens möte med Leksand. 64-åringen, som är en av AIK:s stora spelare i historien, var med och vann två SM-guld 1982 och 1984 utöver en hel del fina landslagsmeriter. Nu firades hans nummer 18 upp i taket, men det blev också det enda riktiga glädjeämnet på Hovet för AIK:arna på fredagskvällen.

Gästande Leksand gick nämligen segrande ur tillställningen med 3–1 efter att matchen till mångt och mycket avgjorts under 26 sekunder i andra perioden. Så kort tid gick det nämligen mellan backarna Olle Alsings och Daniel Bertovs mål som gav Leksand en 2–0-ledning.

2–0-målet var kontroversiellt eftersom det föregicks av en crosschecking från Alex Friesen Filip Windlert. AIK tappade markering på Bertov som blev frispelad framför kassen av Mattias Ritola och satte det som skulle bli matchavgörande målet.

AIK kom tillbaka något i tredje perioden och fick kontakt när Windlerts backskott styrdes i mål av Jesper Frödén. När AIK tog ut målvakten Linus Lundin passade tillförordnade lagkaptenen Martin Karlsson på att fastställa slutresultatet till 3–1. Det var smedjebackssonens första mål för säsongen.

”VARIT TORKA ETT TAG”

– Ja, fy fan, det har varit lite torka här ett tag nu. Vinner laget är det lugnt, men man känner ändå av det såklart, erkänner Karlsson för C More.
– Det var tufft, bra jämn match. Det var nog roligt att titta på för det gick mycket fram och tillbaka. Kanske lite mycket för oss, men det är en stark insats här på Hovet.

Hovet var kvällen till ära fyllt till sista ståplats, 8 094 åskådare. Det gladde Karlsson.
– Det är det här man spelar för. Det är så jävla kul när det är fullt på läktaren och det är bra drag. Skitkul, säger forwarden.

Hans Leksand har nu klättrat till tredje plats i tabellen efter den tröga starten. 37 poäng är lika många som tvåan Oskarshamn har spelat in. Smålänningarna har dock en match mindre spelad.
– Vi spelar med mer huvud nu, går kanske inte lika mycket med huvudet under armen nu. Vi tänker till och kliver hem när vi har läge. Spelar lite smartare, säger Martin Karlsson om Leksands förvandling.