• Publicerat 24 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Mathieu Tousignant.Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

Mathieu Tousignant hämtades till Tingsryd för att bli en offensiv ledare. Nu börjar han sakta men säkert leva upp till den rollen. I kväll stod kanadensaren för fyra poäng när smålänningarna slog Björklöven med 6–3 på hemmais.

Under två säsonger var han en prominent poängplockare i den tyska andraligan. I år var tanken att Mathieu Tousignant skulle fylla samma roll för Tingsryd, men efter att ha drabbats av sjukdom efter att ha anlänt till Sverige har det tagit tid för 28-åringen från Québec att finna sig till rätta.

Nu börjar poängen dock att trilla in. I kväll stod Tousignant för två mål och två assist när Tingsryd besegrade Björklöven med 6–3 i Nelson Garden Arena. Framför allt funkade centerns samspel med Kim Tallberg bra. Forwarden sköt sitt andra och tredje mål för säsongen och hade även en assist i matchen och dubblade därmed sin poängskörd för säsongen.

Jacob Dahlström och Emil Forslund sköt också mål för Tingsryd, som tog ett viktigt steg bort från bottenstriden i och med vinsten och är nu placerade på elfte plats i tabellen. Björklöven, som är sjua, fick sina mål från Simon Backman, Jacob Andersson och Alex Hutchings.

*****

I Uppsala plockade Almtuna tre poäng i och med 3–2 mot Troja-Ljungby. Lagets importer David Vallorani och Luke Pither, som inte har producerat i förväntad takt, sköt varsitt mål för Almtuna medan Daniel Ljunggren också blev målgörare för tabellfemman.

Nästjumbon Troja fick sina mål från Jesper Thörnberg och Max Lindroth.