• Publicerat 24 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
VINNARE. Tobias Ekberg och Thomas Valkvae Olsen fixade segrar åt Pantern och Södertälje.Foto: Bildbyrån

Både Södertälje och Pantern stod för varsin skön fredagsvändning. SSK vände underläge till seger mot Vita Hästen medan Pantern krossade Modos heart of hockey med två sena mål i Örnsköldsvik.

Södertälje hade 0–2 i baken efter en periods spel i mötet med Vita Hästen hemma i Scaniarinken. Efter att ha hämtat sig från den smällen och kommit ikapp till 2–2 i andra perioden hamnade hemmalaget återigen på hälarna när Kevin Elgestål gjorde säsongens första allsvenska mål i powerplay tidigt i den tredje perioden.

Men det här var SSK:s kväll. Med drygt fem minuter kvar att spela kvitterade Nicklas Heinerö till 3–3 i powerplay och tvingade fram en förlängning. Den blev mållös och öppnade för en straffläggning där norrmannen Thomas Valkvae Olsen blev matchvinnare för SSK.

SSK, som är sjua i tabellen, fick även mål från Fredric Weigel och Marcus Bohman. Tiondeplacerade Vita Hästen från Jens Hellgren och Alexander Pettersson.

*****

En vändning stod även Pantern med när man med två sena mål lämnade Örnsköldsvik med tre poäng. Emil Molin hade gett Modo ledningen i powerplay sent i första perioden, ett ledningsmål som höll sig ända tills matchens slutminuter.

1–1 kom nämligen från Sebastian Selin med 2.56 kvar på matchuret. Pantern nöjde sig inte med det. Backen Tobias Ekberg klev fram och sköt segermålet med 39 sekunder kvar av tredje perioden.

Pantern är fyra i tabellen och Modo nia.