• Publicerat 27 november, 2017
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Linus JohanssonFoto: Bildbyrån

Linus Johansson fick för några veckor beskedet att han har drabbats av diabetes. I en intervju med SVT berättar han nu om tankarna efter att ha fått sjukdomen.
– Lite orolig var man ju från början, säger han.

Det var för två veckor sedan som Djurgårdens Linus Johansson berättade om mardrömsbeskedet. Beskedet som sade att han drabbats av diabetes.
– Jag stod på vågen och såg att jag hade gått ner 6 kilo på en vecka och bara ”Wow. Är det fel på vågen”. Det var då jag fattade att det var på riktigt. Jag ringde till vår lagläkare och han såg till att vi tog blodprover. Samma dag var jag uppe på sjukhuset så det gick snabbt, berättade han på Djurgårdens webbsida.

Nu har han gjort en intervju med SVT där han berättar om tankarna som snurrade efter att han fått det tunga beskedet.
– Lite orolig var man ju från början… eftersom det är en dödlig sjukdom och den tar ju liv. Så livet i första hand och hockeyn eftersom.

Johansson säger att hans talförmåga stundtals påverkas när han tar för mycket insulin.
– Det värsta är när man kommer lågt och kanske tagit lite för mycket insulin. Då kommer kallsvettningar och jag brukar ofta prata fel och lägga om meningar. Folk förstår inte riktigt vad jag säger, säger han.

Någon tanke att han inte ska kunna ta sig tillbaka till ishockeyn igen finns inte.
– Jag ser trots allt positivt på framtiden. Och jag längtar verkligen efter att börja spela igen.

Djurgårdens center drabbad av diabetes: ”Det kommer att stärka mig”