• Publicerat 29 november, 2017
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Henrik HaukelandFoto: Bildbyrån

Han har varit den kanske bästa målvakten av alla i HockeyAllsvenskan. Men Timrå får svårt att behålla Henrik Haukeland. Han är redan nära en ny klubb till nästa säsong, enligt uppgifter till hockeysverige.se. Haukeland är klar för TPS.

Henrik Haukeland lämnade Leksand inför den här säsongen och gick till Timrå där han gjort stor succé och varit en stor anledning till att laget gått så bra under hösten. Till nästa säsong kan han dock komma att lämna klubben, och Sverige, efter tre år i landet. Uppgifter till hockeysverige.se säger att den finska klassikerklubben TPS Åbos sportchef har varit i Stockholm och scoutat Haukeland när de mötte AIK.

Det är den tidigare målvaktsstjärnan Antero Niittymäki som basar över TPS. Han har själv en framgångsrik karriär bakom sig med närmare ett decennium i NHL och ett par OS-turneringar på meritlistan. Det var bland annat han som stod i OS-finalen mot Tre Kronor 2006.

Inga papper ska vara påskrivna med Henrik Haukeland, men att den finska klubben är mycket intresserade av norrmannen råder det inga tvivel om. Allt annat ska vara klart för en flytt redan nu. Henrik Haukeland kommer spela för TPS hösten 2018.

TPS Åbo är en av de mest klassiska finska föreningarna och har elva mästerskapsguld. Det senaste kom 2010.