• Publicerat 30 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
René Bourque.Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson

Bara ett mål på sina 13 senaste matcher. Då fick Djurgårdens kanadensare René Bourque efterlängtad utdelning. Med två snabba mål i första perioden av mötet med Örebro lotsade han Djurgården till en 3–1-seger.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
I en till en början ganska sömnig första period var det Örebro som fick utdelning först. Och det på ett mycket vackert sätt. Ett riktigt mönsteranfall avslutades med att Tyson Spink tog emot en passning från tvillingbrorsa Tylor, snurrade runt och lyfte in 1–0-pucken bakom Joacim Eriksson med en backhand.

Det tog därefter en hel del tid för Djurgården att växa in i matchen. Men sent omsider kom målen. Kanadensaren René Bourque, som öppnade säsongen så starkt, fick stopp på en fem matcher lång måltorka när han fixade både 1–1 och 2–1. Detta efter förarbete från Andreas Engqvist båda gångerna om. 2–1-målet kom med 11,1 sekunder kvar att spela av perioden. Den snart 36-årige forwarden sköt mål i fem raka matcher under inledningen av säsongen, men har efter det bara gjort ett mål på 13 matcher i SHL.

ENGQVIST PUNKTERADE MATCHEN

Mittenakten blev mållös efter att gästerna haft ett litet skottövertag, men utan att skapa något större tryck.

I tredje perioden fick Örebro matchens första powerplay efter att Djurgården haft sex spelare på isen. Men hemmalaget dödade av det och fick luft under vingarna. Efter diverse studsar fram och tillbaka i anfallszonen höll Andreas Engqvist sig framme och lyfte in 3–1, hans tredje poäng i matchen.

Örebro skapade en del vassa chanser under slutet av matchen, men Joacim Eriksson höll tätt och Djurgården höll undan och befäster sin tredjeplats i tabellen. Örebro är elva i tabellen.