Foto: Bildbyrån/Daniel Eriksson

Tabelljumbon Troja-Ljungby tog livsviktiga poäng under fredagen. Och man gjorde det mot topplaget Oskarshamn. Jonathan Nielsen fixade två syrerika poäng med sitt 3-2-mål på övertid. 

För Troja-Ljungby var två poäng minst sagt välkomna. Laget ligger sist i Hockeyallsvenskan, men står nu på samma poängskörd som BIK Karlskoga och Västerviks IK.

Det var bortalaget som fick dit matchens första mål genom Anton Johansson. Det var backens första fullträff i Hockeyallsvenskan. Oskarshamn lyckades kvittera i den tredje perioden genom Joakim Hagelin, men Troja återtog ledningen med endast fem minuter kvar via Sebastian Benkers klubba.

Men bara minuten senare tvingade hemmalaget fram en förlängning när Karl Johansson fick dit kvitteringen till 2-2. Efter drygt två minuters övertidsspel var det till slut bortalaget som fick jubla när Jonathan Nielsen frälste jumbolaget i den tuffa bottenstriden.

***

Almtuna slog till med en seger på övertid i bortamatchen mot Södertälje. Victor Rollin-Carlsson var den som gjorde Almtunas segermål efter endast 22 sekunders spel av förlängningen. Värt att notera var att Almtuna fick in 3-3-kvitteringen när det återstod en och en halv minut kvar av ordinarie matchtid. William Quist var sist på den pucken.

En spelare som stack ut i hemmalaget var Thomas Valkvae-Olsen som gjorde sitt elfte respektive tolfte mål den här säsongen.