171201 FŠrjestads Michael Lindqvist jublar med lagkamrater efter 0-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Karlskrona och FŠrjestad den 1 december 2017 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRN / Cop 214 …

Färjestad vann rond ett mot KHK – hakar på i toppen

Färjestad fortsätter att visa klass i årets SHL. Borta mot Karlskrona tog Karlstad-laget en ny seger med 5-2. Men det var en jämn historia, där målvakten Lars Haugen klev fram när det som bäst behövdes i FBK-buren.

KARLSKRONA (HOCKEYSVERIGE.SE)
December startar igång med ett dubbelmöte mellan Karlskrona och FBK. Fredag och lördag drabbar lagen samman och det är KHK som har fördel av hemmaplan i båda matcherna.

När pucken släpptes i den första matchen var det FBK som gjorde en fin förstaperiod. Bortalaget hade med sig 2-0 in i första periodvilan. Michael Lindqvist sköt sitt 14:e mål för säsongen och är nu i ensam ledning av skytteligan. Niklas Fogström satte Färjestads mål till 2-0, det var nyförvärvets första för säsongen och så alltså även i FBK-tröjan. Båda lagen noterades även för varsin ramträff i första akten.

Nästa mål i matchen stod Karlskrona för. Emil Larsson gjorde jobbet framför mål och fick in pucken bakom Lars Haugen i FBK-buren. Men FBK svarade snabbt med ett nytt mål, den här gången i powerplay. Jesse Virtanen avlossade bössan från blå och Joakim Nygård styrde in pucken bakom Johannes Jönsson.

FBK såg ut att ha kontroll på matchen i tredje, men då blixtrade hemmalaget till. Filip Cruseman satte dit reduceringen till 2-3, fint framspelad av Emil Lundberg. Strax efter KHK.s andra mål blev det grinigt när Färjestads Fabian Zetterlund tacklade Victor Aronsson som blev liggandes. Aronsson tvingades utgå, men det blev ingen utvisning på Zetterlund, till hemmalagets ilska.

Men det blev ändå ytterst spännande på slutet. Sebastian Erixon åkte ut två minuter när det återstod drygt två minuter kvar av tredje perioden. Karlskrona fick ett gyllene läge i powerplay men Haugen stod pall i buren. Istället kunde Per Åslund stänga matchen när han la in 4-2 till FBK i tom bur. Matchen slutade 5-2 efter ännu ett mål i tom bur, denna gången genom Johan Ryno.

Det återstår att se om Karlskrona kan ta revansch under lördagen när man återigen möter FBK på hemmaplan.