Victor Aronsson (höger) fick kliva av isen efter en tackling.
SHL

Irriterat i KHK efter ny tackling: ”Trots allt vår spelare som ligger med befarad hjärnskakning”

ANNONS

När Färjestad vann borta mot KHK hamnade ännu en tackling i händelsernas centrum. FBK hade ledning 3-2 när Fabian Zetterlund tacklade Karlskronas Victor Aronsson. Aronsson blev liggandes och klev av isen med befarad hjärnskakning. Domarna valde att helt fria situationen. Ett beslut som som rörde upp känslor i hemmalaget.
– Jag vet vad vi tycker, och vi tycker inte lika om jag säger så, säger KHK:s tränare Ove Molin på presskonferensen. 

KARLSKRONA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Igår fick Växjös Daniel Rahimi matchstraff för en huvudtackling. Ikväll var det en ny misstänkt situation när Färjestads Fabian Zetterlund tacklade Karlskronas Victor Aronsson. Aronsson föll till isen och kunde inte fullfölja matchen på grund av en befarad hjärnskakning. Men domaren Linus Öhlund och hans team valde att fria situationen helt.
– Initialt på isen så upplever jag ingenting fult i själva tacklingen och vi tar en diskussion på isen och kommer överens om att min bild som jag har är ganska rätt. Hjälm mot hjälm där, eller huvud mot huvud som träffar, säger Öhlund till C More.

C More:s kommentator Jörgen Larsson var frågande till om Zetterlund ens skulle få fortsätta spela. Men han fick alltså inte ens en utvisning.
– Bedömningen vi tog var att det mer är en olyckshändelse. Vi tycker inte egentligen att Fabian gör något direkt fel. Han har ingen uppåtgående kraft utan det är mer huvud mot huvud. Det är våran bedömning, fortsätter Öhlund.

Står ni kvar vid beslutet? 
– Ja det tycker jag. Jag tycker det är huvud mot huvud, en olyckshändelse, säger Öhlund i C More:s intervju efter matchen.

”JAG VET VAD VI TYCKER, OCH VI TYCKER INTE LIKA OM JAG SÄGER SÅ”

I Karlkrona-lägret hade man en helt annan uppfattning kring situationen. En situation som inträffade i ett mycket viktigt skede på matchen. KHK hade precis reducerat till 2-3 i tredje perioden.
– Ja, det är olika syn på en situation. Färjestad vet jag inte vad de tycker, men jag vet vad domaren tycker och jag vet vad vi tycker, och vi tycker inte lika om jag säger så, säger KHK:s tränare Ove Molin på presskonferensen.

Hur är det med Victor? 
– Första rapporterna som jag fick här inne är att det är ungefär som det såg ut. Han är i alla fall klar och så vidare, så på så vis gick det bra.

Domarna säger att det är en olyckshändelse? 
– Ja, jag vet att olyckshändelser finns ute på isen, men någonstans är det ändå handlingen som avgör. Det är trots allt våran spelare som ligger med befarad hjärnskakning: Sedan om det var en olyckshändelse eller inte, det får jag låta vara. Det är olyckligt i alla fall.

Vad anser du att tacklingen bör rendera i? 
– Om man anser att tacklingen ska rendera i utvisning så är det checking to the head även om det är huvud mot huvud så är det våran kille som har pucken. Så säger jag, men samtidigt så vill jag inte stå och döma ut våra domare.
– Vi förlitar oss på att dom gör sitt bästa och de gör de också. De går fort där ute och väldigt olyckligt, vi behöver inte alltid se lika på allting. Vi får tycka som vi vill och vi står bakom det beslutet.

Är det en bekräftad hjärnskakning på Aronsson? 
– Det är förtidigt att säga. Jag har haft mycket saker att göra efteråt. Jag ska ta reda på det.

”VI FÅR FÖRLITA OSS TILL SYSTEMET”

Färjestads tränare Johan Pennerborn gav även han sin syn på tacklingen.
– Vad ska jag säga… Det går fort där ute. Vi får förlita oss till systemet. Det vill säga domarna och sedan kan jag inte avgöra om det är avsikt eller inte.

FBK vann till slut matchen med 5-2 efter att ha gjort de två sista målen i tom bur. Ny match redan imorgon lördag. Även den spelas i Karlskrona.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch