Sanny Lindström. Foto: Bildbyrån/Magnus Lejhall

Under torsdagens match mellan Luleå och Växjö klev Einar Emanuelsson av isen efter att han blivit tacklad. Nu är han redan tillbaka i spel. Något som får Sanny Lindström att se rött. 
– Det finns ingen chans i hela helvetet att han ska spela idag, säger han till C More.

Efter tacklingen från Daniel Rahimi såg Einar Emanuelsson rejält tagen ut – och misstankarna om hjärnskakning tog fart. Nu bekräftar Luleå till Sportbladet att deras spelare inte har drabbats av någon hjärnskakning.

Robert Hedlund, kommunikationsansvarig, säger följande kring Emanuelssons status:
– Einar hade aldrig några symptom på hjärnskakning. Anledningen till att han plockades av i Växjö var att man befarande en nackskada. Därför var han tvungen att undersökas noggrant, säger han till Sportbladet och fortsätter:

”ALDRIG LÅTA HONOM SPELA OM DET FANNS MISSTANKE”

– Han har inte visat några tecken på hjärnskakning. Han har tränat hårt både fys och på is sedan matchen i Växjö. Vi skulle aldrig någonsin låta honom spela om det fanns minsta misstanke på en hjärnskakning. Självklart inte, säger Robert Hedlund.

Experten Sanny Lindström, som fortfarande känner av sviterna från en hjärnskakning han drog på sig under sin aktiva karriär, var dock rejält irriterad över beslutet.
– För att tala klarspråk så är det helt åt helvete att Einar Emanuelsson får beträda isen här idag. Han ska självklart inte spela den här matchen. Att man inte kommit längre med hjärnskakningar gör mig otroligt besviken och förbannad när jag ser det här.