Tobias Forsberg.Foto: Bildbyrån/Anders Bjurö

Leksand hade inga problem att avfärda bottenlaget BIK Karlskoga under lördagskvällen. Hela 5-1 vann bortalaget med. 

Det var hemmalaget som inledde matchen på bästa tänkbara sätt. Talangen David Lilja, som nyligen skrev nytt kontrakt med klubben, gjorde första målet i matchen innan ens två minuter var spelade.

Men efter det släppte Leksand inte in jumbon i matchen. Sebastian Björnstad kvitterade till 1-1 åtta minuter senare – och sedan gjorde Tobias Forsberg 2-1 innan det var dags för periodvila. I mittperioden utökade Alex Friesen och Johan Porsberg till 3-1 respektive 4-1, varav det fjärde målet kom i spel fem mot tre.

Med ungefär fyra minuter kvar skickade Tobias Forsberg in sin andra balja för matchen i den tomma målburen. Segern innebär att Leksand ligger på samma skörd som tabelltvåan Oskarshamn. Båda lagen har just nu 41 inspelade poäng på 23 matcher.

***

Västervik hade lekstuga mot Björklöven och vann med 6-1. Joacim Hedblad gav gästerna en flygande start med två fullträffar och sedan fyllde Oscar Drugge, Jacob Tenemyr, Alexander Viklund och Dan Pettersson på till 6-0.

Björklöven fick sedan in ett tröstmål genom Niklas Pavel med fem minuter kvar av matchen. Det var backens första nätrassel den här säsongen.