Nicolai Meyer och Carl Ernstig jublar.Foto: Bildbyrån

Kvällens enda HockeyAllsvenska match gav en ordentlig skräll. Troja/Ljungby hemmaslog Timrå med 2-1.

Timrå hade nästan dubbelt så många poäng som Troja/Ljungby inför dagens match. Men det var hemmalaget från Småland som kunde lämna med samtliga tre poäng från mötet. HockeyAllsvenskan fortsätter sannerligen vara ishockeyvärldens mest oberäkneliga liga.

Timrå vann skotten med 30-22 men Robin Johansson stod emot den så fruktade offensiven och räddade 29 skott. Anton Wedins 2-1-reducering i den tredje perioden var den enda gången Johansson inte kunde rädda.

Troja tog kommando över matchen med en dryg minut kvar av den andra perioden när Nicolai Meyer satte sitt sjätte mål för säsongen. I slutakten blev Jonathan Johnsson matchvinnare när han satte 2-0 redan efter drygt tre minuters spel.

Segern var viktig för Troja som är tre poäng före jumbon Karlskoga, och bara är bakom Västervik på målskillnad. De båda lagen har dock spelat en match mindre. Timrå leder serien med fyra poäng.