Viktor LindgrenFoto: Bildbyrån

Det blev två SHL-avancemang med Rögle och 246 matcher i SHL. Nu tvingar skador Viktor Lindgren att sluta.
–  Jag vill kunna leva ett aktivt liv med mina barn, säger han till nsd.

Förra säsongen blev helt spolierad till följd av en svår fotskada. Det blev ingen match med Rögle i SHL på hela säsongen. Till slut återupptog Viktor Lindgren karriären i Boden i Hockeyettan. Men efter sju poäng på elva matcher har han fattat ett beslut.

Det blir inget mer spel. Karriären är över. En ny skada sätter stopp.
– Det är inget beslut man tar i en handvändning sådär. Det är något som fått växa fram. Samtidigt så kommer man närmare det här beslutet för varje skada, säger han till NSD.

Han har skadat brosk under knäskålen, skriver tidningen. En skada han redan haft i det andra knät. Lindgren tog då beslutet att det inte var värt att operera också det här knätt.
– Det har känts orättvist. Men någonstans måste man acceptera att det blivit som det blivit. Det finns ett liv efter hockeyn också. Det är det jag börjat fundera på. Jag vill kunna leva ett aktivt liv med mina barn. Att då operera båda knäna? Då måste jag fundera på framtiden.

SPELADE I LULEÅ

När han ombeds plocka ut karriärens höjdpunkter är svaret enkelt.
– Det är absolut de två avancemangen jag fick vara med om med Rögle. Det är en riktig häftig upplevelse. Det är en riktig hockeystad och det har varit riktigt roligt att få vara med och ta dem till SHL och elitserien.

Det blev 208 matcher i HockeyAllsvenskan och 246 i SHL för Viktor Lindgren. Utöver spel med Rögle och Boden hann han också med några säsonger i Luleå och en i Björklövens tröja.