David Vallorani.Foto: Bildbyrån

En av Almtunas spetsspelare lämnar. David Vallorani bryter kontraktet med klubben.

Han kom tillsammans med Luke Pithier och skulle leda Almtunas offensiv. Så har det kanske inte riktigt blivit. David Vallorani ligger visserligen femma i klubbens interna poängliga men står bara på tre mål och totalt elva poäng på 23 matcher.

Nu kommer beskedet att kanadensaren lämnar Almtuna. Klubben skriver på sin hemsida att han inte trivts rent socialt.
”David meddelade i morse att han och familjen väljer att bryta avtalet och flytta hem till Kanada.David har trivts i Almtuna men utanför isen har det inte fungerat socialt. Han kommer inte följa med laget till Umeå imorgon onsdag”, skriver klubbchefen Andreas Klingberg.

Förra säsongen blev det 83 poäng på 72 matcher i Brampton Beast i ECHL för 28-åringen.

Almtuna har överlag varit en positiv överraskning i HockeyAllsvenskan och ligger på femte plats.