Emil Molin.Foto: Bildbyrån

Modo tog tre viktiga poäng i jakten på en plats i Slutspelsserien. Man besegrade i kväll Vita Hästen efter att tidigt ha gått fram till 3-0.

1-0 Emil Molin efter sex minuter. 2-0 Henrik Björklund efter 13. 3-0 Victor Ekarv efter 14 minuter. Modo körde över Vita Hästen till en början och även om skyttekungen Rickard Palmberg hann reducera till 3-1 i den första periodens slutsekunder blev det aldrig riktigt spännande.

Det kom aldrig något 3-2-mål som ökade trycket på Modo. I stället kom 4-1 från Patrik Karlkvist, halvvägs in i den andra perioden. Det var målet som definitivt stängde kvällens match. Villiam Haag reducerade i slutakten men närmare än ett 2-4-mål kom man inte.

Modo är sjua på 36 poäng. Vita Hästen är tia på 33 poäng. Man kan med andra ord påstå att kvällens match var väldigt viktig för båda lagen.