Marcus Ersson och Christopher Liljewall utgick skadade.Foto: Bildbyrån

Man tog ledningen i den andra perioden och såg länge ut att få ett kanonläge inför returen i CHL. Men Brynäs föll med 3-1 i den första kvartsfinalen mot Trinec – och åkte på två nya skador.

Senast Brynäs spelade i CHL, mot Mannheim, åkte såväl Daniel Paille som Jonathan Granström på skador. Ingen av dem ha spelat sedan dess. I kvällens match mot Trinec tvingades två ytterligare utgå. Redan i den första perioden lämnade Marcus Ersson efter en smäll i huvudet, och Christopher Liljewall efter ett slag på foten.

Skadorna gjorde att den 17-årige centern (!) Marcus Westfält tvingades spela back nästan hela matchen. Det gjorde att två av Brynäs backar under matchen var födda på 2000-talet, eftersom Adam Boqvist också var med och spelade.

Det finns ingen information kring allvarlighetsgranden när det gäller de båda skadade spelarna.

NYFÖRVÄRVET NÄTADE

Trots den tunna truppen var det Brynäs som tog ledningen i den andra perioden när nyförvärvet Drew Miller stänkte in sitt första mål för sin nya klubb. Målet kom i amerikanens tredje match.

I slutperioden orkade man dock inte stå emot utan hemmalaget Trinec slog till tre gånger om och vann med 3-1. Därmed har tjeckerna ett utmärkt utgångsläge inför returen i Gavlerinken om en vecka. Brynäs behöver vinna med två mål för att ta matchen till förlängning. Vinner man med tre mål går de vidare till semifinal.

Utöver Brynäs är Växjö enda svenska lag i kvartsfinal. De möter Bern senare i kväll.

Erbjudandet från SHL:s nya huvudsponsor: Få 200 kr i riskfritt spel när du spelar för 500 kr på hockey - varje vecka!