Ikonen, Fälth, Bertilsson.Foto: Brynäs

Det är ett par av säsongens viktigaste matcher. Då får Brynäs tillbaka tre nyckelspelare.

Sex poäng är vad som skiljer Luleå på den sista kvartsfinalplatsen och Brynäs på den sista åttondelsfinalplatsen. När lagen möts i ett dubbelmöte mot veckoslutet är det alltså sex otroligt viktiga poäng som står på spel.

Och Brynäs kommer med en förstärkt laguppställning, Elias Fälth, som missade tisdagens match mot Trinec på grund av sjukdom, är spelklar. Formstarka Juuso Ikonen, som inte heller spelade CHL-kvartsfinalen, kommer också spela.

Det kanske viktigaste beskedet är dock att lagets kanske enskilt viktigaste spelare, Simon Bertilsson, är tillbaka i laguppställningen efter några veckors frånvaro. Han klev av i 5-3-vinsten mot Malmö och har sedan missat fem SHL-matcher.
–  Hoppas jag får spela. Man vet ju aldrig. Jag kanske får sitta på bänken, säger Bertilsson till Hockeypuls.

Brynäs saknar däremot Christopher Liljewall samt backen Marcus Ersson, som ju är den som tagit Bertilssons plats i första backpar. Duon klev av under gårdagens match i Champions Hockey League.