Västervik tog en skrällseger när Timrå gästade.Foto: Bildbyrån/Suvad Mrkonjic

Västervik stod för en skräll när man besegrade serieledaren Timrå och tog tre viktiga poäng i bottenstriden.

Matchen var länge mållös men två mål i den tredje perioden gav Västervik en skrällseger när serieledaren Timrå gästade. En dryg minut in i den tredje perioden gjorde Emil Wahlberg 1–0. Timrå fick möjligheten att kvittera i powerplay. Först klarade hemmalaget av ett boxplay där Conny Strömberg utvisats för roughing. Sekunder efter Strömbergs utvisning var det dags igen när Andreas Frisk fick sätta sig i utvisningsbåset.

Avgjorde i boxplay

Men då passade Västerviks Alexander Viklund på att avgöra matchen genom ett mål med en man mindre på isen och matchen slutade 2–0 till hemmalaget som tog tre viktiga poäng.