Rickard Palmbergs succé väcker intresse från SHL.Foto: Bildbyrån

Vita Hästens Rickard Palmberg målsuccé har inte gått obemärkt förbi. Enligt Hockeypuls finns intresse från bland annat Brynäs.
– Det finns några SHL-klubbar som varit intresserade, säger Vita Hästens tränare och sportchef Jonas Johnson, till Hockeypuls.

Förra säsongen noterades Rickard Palmberg,28, för 39 poäng och gjorde hela 24 mål. Under hösten har Palmberg visat att han även i år är en kraft att räkna med. 14 mål på 22 matcher är bäst i ligan och det har väckt intresse från SHL.
– Det har varit flera klubbar som varit intresserade av Rickard. Inget som är förvånande direkt. Han har varit väldigt bra. En målskytt, säger Jonas Johnson till Hockeypuls.

Palmberg gör sin tredje raka säsong i Vita Hästen och hade innan dess hunnit med sejour i Södertälje. I övrigt har han under flera säsonger varit en pålitlig poängspruta i division 1.
– Jag fick ju inte chansen så tidigt och spelade i ettan rätt länge. Förra året var mitt första hela i allsvenskan. Då visste man inte riktigt hur man stod sig, och vågade inte sätta så stora mål. I år har det gått ännu bättre, och jag har tagit några kliv mot att bli spelaren man vill vara, säger Palmberg till Hockeypuls.

”Kul att ha ögonen på sig”

Intresset från SHL väljer Palmberg att ta med ro.
– Det är klart att det är kul att ha ögonen på sig. När det går bra så är det folk som kollar. Ett bevis på att man gjort något bra. Men jag fokuserar bara på hockeyn. Jag har kontrakt med Hästen och det gäller att vara professionell. Det där andra tar min agent hand om.