Jubel efter Juuso Ikonens 2-0.Foto: Bildbyrån

Från krislag till hetast i SHL. Brynäs tog i kväll sin femte raka seger när man bortaslog Luleå med hela 6-1.
– Vi tar vara på chanserna. Det kan vi fortsätta med, säger Jesper Boqvist som gjorde sitt första SHL-mål.

16 poäng de första 18 matcherna. 19 poäng de senaste sju. Brynäs uppryckning är total, och nu har man faktiskt till och med häng på en kvartsfinalplats. Det såg mer eller mindre osannolikt ut för bara några veckor sedan.

I kväll tog man hur som helst sin femte raka seger när man besegrade formstarka Luleå, med tre raka vinster, på bortaplan. Brynäs chockade hemmalaget och gjorde mål på sina två första skott. Först via Jesper Boqvist, som firade JVM-uttagningen med att göra sitt första SHL-mål, och sen via glödheta Juuso Ikonen som firade sin uttagning till det finska landslaget på samma sätt.

Boqvist var förstås nöjd efter sin kasse.
– Det var riktigt skönt. Deras back ramlar lite olyckligt, och så kommer ”Asken” (Samuel Asklöf) med pucken. Jag vrider upp mig lite och sen försöker jag bara få upp den, säger han till C More.
– Vi tar vara på chanserna. Det kan vi fortsätta med.

”SKÖNT ATT FÅ EN FULLTRÄFF”

Brynäs var riktigt effektiva i den första perioden och fick även in en tredje puck när Drew Miller satte sitt första mål i SHL. Däremellan hade glödheta Emil Larsson nätat, och han står nu på sju mål på sina nio senaste matcher. Målet kom också mot pappa Janne, som ju står i Brynäs bås.
– Det är alldeles för dåligt. Vi kommer ut för slakt igen. Vi har inte lärt oss någonting från förra matchen, verkar det som. Jag hoppas vi lärt oss nu, säger Larsson.

I mittakten utökade Elias Fälth till 4-1 med ett knallhårt skott.
– Det var skönt att få en fullträff där. Det var bra skymning också. Då går puckarna in, säger backen som gjorde sitt första mål för säsongen.

I slutperioden fyllde Ryan Gunderson och Linus Ölund på med ett varsitt mål, bara för att ytterligare säkerställa segern.

Brynäs har nu fem raka vinster och är bara tre poäng bakom Luleå som inför kvällen låg på den sjätte och sista kvartsfinalplatsen. Lagen möts igen på lördag. Det blir första gången Thomas ”Bulan” Berglund återvänder till Gavlerinken sedan han lämnade Brynäs förra säsongen.

 

Erbjudandet från SHL:s nya huvudsponsor: Få 200 kr i riskfritt spel när du spelar för 500 kr på hockey - varje vecka!