• Publicerat 7 december, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Växjö vann toppmötet mot FBK med 5-4. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Toppmötet mellan FBK och Växjö blev en galen tillställning. FBK hämtade upp 0-3 till 3-3. Men det var Växjö som till slut vann med 5-4, och åkte på ett nytt matchstraff. 

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)
Hockeytorsdag och toppmöte i Karlstad mellan Färjestad och Växjö. Tvåan och ettan i tabellen gjorde upp i en mycket sevärd match, där vi fick se ett målkalas.

Men det började ganska trevande. Första perioden blev mållös efter fint spel från både Lars Haugen och Viktor Fasth. I andra perioden så hände istället allt, och lite till. Totalt fick vi se sex mål under andra akten, och en mängd mer eller mindre märkliga situationer.

Växjö gick upp till 3-0-ledning efter mål från Liam Reddox, Robert Rosén och Pontus Netterberg. 3-0-målet blev omdiskuterat och godkändes efter videobedömning. Till hemmalagets stora besvikelse som hade en reducering till 1-2 inne, men som alltså inte kunde godkännas då Växjö redan haft en puck innanför mållinjen i situationen innan.

Men FBK skulle resa sig. Innan andra perioden var över hade Karlstad-laget reducerat två gånger om och dessutom kvitterat matchen till 3-3. Sebastian Erixon, Michael Lindqvist och Oskar Steen målade.

MATCHSTRAFF FÖR VÄXJÖ

I tredje fortsätte målen att trilla in. Jonas Röndbjerg gav Växjö ledningen igen när han satte 4-3. Men Färjestad vägrade ge sig och Dick Axelsson kunde jubla efter sitt mål till 4-4. Men den här händelserika matchen hade mer att bjuda på. Noah Welch fick matchstraff efter en armbågstackling på Rasmus Asplund. Det efterföljande numerära överläget kunde Färjestad dock inte utnyttja. Hemmalaget hade även en straff, en möjlighet som SHL:s målkung Lindqvist missade.

Istället var det bortalaget som skulle gå segrande ur matchen. Erik Josefsson blev stor hjälte när han satte matchavgörande 5-4 med bara dryga minuten kvar. Ett mål som även det blev omdiskuterat. Rosén hade en hög klubba i ansiktet på Axelsson, som domarna friade.

Noterbart i övrigt: Elias Pettersson var tillbaka efter skadan i tisdagens CHL-match. 19-åringen noterades för fyra (!) assist i segern. Växjö-forwarden toppar poängligan med 35 poäng på 25 matcher. Växjö toppar fortfarande tabellen, sex poäng före dagens motståndare Färjestad.

Erbjudandet från SHL:s nya huvudsponsor: Få 200 kr i riskfritt spel när du spelar för 500 kr på hockey - varje vecka!