• Publicerat 7 december, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
DYNAMISKA DUON. René Bourque och Andreas Engqvist höll hov på Hovet.Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström

René Bourque har funnit målformen igen. För andra hemmamatchen i rad lämnade den OS-aktuella kanadensaren isen som tvåmålsskytt. Detta när Djurgården besegrade Linköping med 6–3.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Djurgården satte hårt tryck på Linköping från första nedsläpp. Redan efter ett par minuters spel hade hemmalaget skakat fram flera målchanser, men trots det var det gästerna som gjorde matchens första mål. I spel fem mot fyra prickade Eddie Larsson rätt med ett fint handledsskott framspelad av Patrick Mullen.

Djurgården lät sig inte nedslås, utan fortsatte att trumma på. Det dröjde heller inte länge innan kvitteringen kom. Hete René Bourque, tvåmålsskytt mot Örebro för en vecka sedan, var på rätt plats vid rätt tillfälle när han tryckte dit sitt tionde SHL-mål för säsongen på en målvaktsretur. Därefter tog det inte lång tid innan hemmapubliken fick vädra lungorna igen. Ett vägvinnande samarbete mellan bröderna Marcus och Jonathan Davidsson gav 2–1 efter att den förstnämnda överlistat Jacob Johansson med ett rappt avslut.

Andra perioden hann sedan inte mer än starta innan 3–1 kom. För andra hemmamatchen i rad blev René Bourque tvåmålsskytt då han framspelad av Andreas Engqvist hittade rätt redan efter 30 sekunder. Kanadensaren ryckte sig loss i mittzonen och överrumplade Johansson i målet med ett NHL-mässigt avslut.

FINT SOLOMÅL AV VEJDEMO

LHC hade svårt att mobilisera något större tryck mot Djurgårdens målvakt Adam Reideborn, men fick in en reducering lite på slump sedan Jimmy Andersson klängt sig runt kassen och pillat in 2–3 köksvägen. Glädjen blev kortvarig då Andreas Engqvist, i sin 200:e SHL-match för Djurgården, hängde 4–2 innan andra perioden var över.

Linköping fick sitt andra powerplay i matchen tidigt i tredje perioden. Och för andra gången i rad utnyttjade man den möjligheten. Nick Sörensen sköt sitt sjätte mål för säsongen från sin position från toppen av högra cirkeln. 4–3 och nytt hopp. Det släcktes en gång för alla när pigge Lukas Vejdemo enkelt skrinnade ifrån juniorbacken Anton Björkman på högerkanten, bröt in på mål och lyfte upp 5–3 i nättaket. Ett riktigt vackert nummer.

Linus Johansson avslutade målskyttet fem minuter före slutet genom att styra in 6–3 på Alexander Falks backskott. Tre färska poäng till Djurgården som befäster sin tredjeplats i tabellen.

Erbjudandet från SHL:s nya huvudsponsor: Få 200 kr i riskfritt spel när du spelar för 500 kr på hockey - varje vecka!