171208 Ršgles Lucas Elvenes jublar med Alexander Younan efter 0-2-mŒlet under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Ršgle den 8 december 2017 i Jšnkšping. Foto: Stefan Lantz / BILDBYRN / Cop 107 …

Släkten var värst i Jönköping: ”Det var härligt”

Den ene är fostrad i klubben. Den andre har vunnit SM-guld för dem. Idag hjälptes Alexander younan och Ted Brithén till att sänka HV71 på bortaplan när Rögle vann med 2-3 i det andra mötet på två dagar mellan lagen.

Rögle chocköppnade tillställningen efter två minuter när Simon Ryfors kunde utnyttja slarv av HV-backen Marc Zanetti.
Senare i perioden spelade hemmalaget powerplay. Men återigen slarvades det. Backen Topi Jaakola tappade pucken på blålinjen, Lukas Elvenes fick tag i den och efter kamp med HV-backar lyckades han servera Alexander Younan som gjorde andra målet i SHL-karriären.
— Det var ett tag sedan. Det var härligt, kommenterade HV-produkten som gjorde sitt första och senaste SHL-mål borta mot Färjestad den 18 november.

Younan tvingades sedan utgå i den tredje perioden med oklar status. Detta efter en tackling från en HV-spelare, som verkar ha tagit illa mot Röglespelarens ben.

BRITHÈN AVGJORDE

HV kunde i inledningen av den andra perioden reducera genom Oscar Sundh efter en spelvändning. Men i boxplay en stund senare kunde Ted Brithén slita sig loss och göra 1-3. Detta efter att Martin Thörnberg missbedömt en studs i offensiv zon.

Ted Brithén har Rögle som moderklubb, men har fyra säsonger bakom sig i HV71 och ett SM-guld med klubben innan han vände åter till Skåne i somras.
— Jag letar pass och letar pass och så ser jag att han (målvakten Fredrik Pettersson Wentzel) fuskar lite, så lägger jag upp dem. Inte alltid de sitter där man siktar, men det gjorde den nu, konstaterade en nöjd Brithén i den andra pausen till C More.

HV71 reducerade genom Martin Thörnberg i inledningen av den tredje perioden. Men närmare än så kom inte hemmalaget.
— Vi gör en stabil insats, sa Ted Brithén efter matchen.

Segern var Rögles första på bortaplan sedan 19 oktober.