Andreas Dackell hyllades – sen tog Brynäs sjätte raka segern.

Legendaren hyllades – sen krossade Brynäs Luleå igen

18 poäng av 18 möjliga de senaste sex. 22 poäng av 24 möjliga de senaste åtta. Brynäs fortsätter ösa på i SHL och krossade idag Luleå för andra gången på tre dagar.

I torsdags vann Brynäs i Luleå med 6-1. Idag möttes lagen igen, i det som var ”Bulans” första match i Gävle sedan han lämnade klubben i våras. Då vann Brynäs med 6-0 och tog sin sjätte raka seger.

Matchen had en speciell inramning då Andreas Dackell hyllades inför nedsläpp och fick se sin tröja nummer tolv skickas upp i Gavlerinkens tak. Brynässpelarna verkade onekligen stärkta av det och kom ut i ett rasande tempo.

Ryan Gunderson sköt 1-0 i spel fem mot tre och sen slog nyförvärvet Drew Miller till för andra SHL-matchen i rad när han sköt 2-0 innan den första perioden var över.

Luleå var något bättre i den andra perioden jämfört med den första men fick inte pucken förbi David Rautio. I stället kom 3-0 när Jacob Blomqvist pricksköt in pucken i powerplay. Målet var kaptenens tredje för säsongen.

I slutperioden kom 4-0 från 17-årige Marcus Westfält, 5-0 från glödheta Juuso Ikonen och 6-0 från Jacob Blomqvist som därmed sköt sitt andra mål för kvällen. En stående publik hyllade Brynässpelarna ordentligt både under och efter matchen – och efter att man krossat Luleå för andra gången på tre dagar.