• Publicerat 12 december, 2017
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Caide Fairchild.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

Från en toppback på SHL-nivå till att inte platsa i laget – och till slut dumpas. Cade Fairchilds resa nedåt har gått snabbt. Nu lämnar han alltså Rögle.
– Cade har hanterat det på ett väldigt proffessionellt sätt, säger Rögles sportchef Chris Abbott.

Förra säsongen var Cade Fairchild en av SHL:s främsta offensiva backar. Han stod för 30 poäng och blev med det fyra i backarnas poängliga. Den här säsongen har det gått desto sämre för amerikanen.

Han har bara stått för 1+3 på 20 matcher och har sedan Cam Abbott tog över inte platsat i laget. Därför kommer det knappast som en chock att han nu dumpas av Rögle.
– Vi har kommit överens om att avbryta samarbetet. Det har skett en hel del förändringar i sportens värld den senaste tiden där vi valt att gå i en annan riktning men Cade har hanterat det på ett väldigt proffessionellt sätt, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.
– Vi vill tacka Cade för hans insatser i klubben och önskar honom lycka till i sin framtida karriär som hockeyspelare, säger Chris.

Rögle har sedan tidigare också dumpat Almen Bibic, som hamnade i Linköping. Man plockade i stället in Janne Jalasvaara på backplats då.