Dennis Everberg. Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

Han lämnade Växjö innan den här säsongen och drog utomlands igen. 
Men nyligen fick Dennis Everberg beskedet att Avangard Omsk byter bort honom till Neftekhimik Nizhnekamsk. 
Detta, precis när landslagspel väntar – med en eventuell OS-plats på spel. 
– Det blir lite struligt när man sedan ska tillbaka, berättar Tre Kronor-forwarden för hockeysverige.se. 

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Efter en misslyckad sejour i NHL på andra sidan Atlanten återvände den Västeråsfostrade ytterforwarden Dennis Everberg hem till Sverige, där det blev spel med Växjö Lakers i SHL säsongen 2016/17. Där blev det endast en säsong innan flyttlasset skulle dras vidare igen. Den här gången till Avangard Omsk i KHL.

Men nyligen fick han beskedet att han trejdats till Neftekhimik Nizhnekamsk, efter utebliven poängskörd. Everberg lyckades få in nio poäng (6+3) på 34 matcher, vilket uppenbarligen inte räckte för att han skulle få vara kvar. Nu blickar forwarden fram mot en ny klubb i stället.
– Jag har inte varit där än, men det ska bli kul att komma till ett nytt lag. Det är inte så stor skillnad på var båda lagen ligger i tabellen. Jag har inte spelat så mycket emot dem i år, så jag vet inte så mycket om dem, säger han efter en träning med Tre Kronor inför Channel One Cup till hockeysverige.se.

Varför blev du trejdad?
– Jag har inte hört någonting, utan jag fick bara reda på att jag hade blivit trejdad i förrgår.

Så du har inte haft något att säga till om?
– Nej.

Hur känns det?
– Alltså man är ju medveten om att det kan hända, så det är inte så stort. Jag tycker mest att det ska bli kul och jag får nog en nytändning.

”JAG HAR INTE HÖRT MER ÄN VILKET NUMMER JAG SKA HA”

Men något agg hyser Tre Kronor-forwarden inte mot klubben. Everberg verkade ha haft en bra tid i KHL-laget.
– Jag trivdes bra där. Jag tyckte att Omsk var en bra stad, så jag har bara positivt att säga om dem.

Nu väntar alltså spel för den förre Växjöspelaren i Neftekhimik Nizhnekamsk. På frågan vad han vet om klubben svarar han:
– Ja… Jag vet inte så mycket faktiskt. Jag vet att (Richard) Gynge var där för något år sedan, och han trivdes. Erik Gustafsson är där nu också, så jag tror att det kommer bli bra. Det är ett hårt arbetande lag vad jag hört när folk har snackat om dem.

Vilken roll han ska få i laget som ligger fyra i sin östra konferens, har han heller ingen kännedom om.
– Nej, jag har inte hört mer än att jag vet vilket nummer jag ska ha.

ETT OS SOM STÅR PÅ SPEL

Under omständigheterna tvingas han ändå skifta fokus till något annat. Han har just lämnat isen efter en träning med Tre Kronor inför turneringen Channel One Cup. Och i landslaget verkar han trivas och kunna fokusera på vad som komma skall.
– Ja, det tror jag. Visst, det blir ju lite struligt när man sedan ska tillbaka. Man ska flytta och så vidare. Men jag tänker att det får man ta då. Jag fokuserar på detta nu.
– Jag tycker det är kul med landslaget och det är bra matcher, så att det ska bli oerhört kul.

Turneringen blir, som för alla andra, en värdemätare om man ska kunna platsa i ett OS-lag till februari 2018 i Sydkorea. Något som Dennis Everberg är fullt medveten om.
– Det betyder mycket. Som du säger, det är ett OS som står på spel. Presterar du bra här finns det stora chanser att man kommer med. Det har känts bra i år, men det gäller att prestera nu när man får chansen.

Tre Kronor inleder Channel One Cup med att möta hemmanationen Ryssland på torsdag.