• Publicerat 12 december, 2017
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Zarley ZalapskiFoto: Getty Images

Hockeyvärlden har sorg. Den tidigare NHL-profilen Zarley Zalapski har avlidit, bara 49 år gammal.

Han draftades redan som nummer fyra år 1986. Han spelade sedan ett OS och ett VM för Kanada, samt 637 NHL-matcher för Pittsburgh, Hartford, Calgary, Montreál och Philadlephia. Nu har Zarley Zalapski avlidit, bara 49 år gammal.

Zalapski spelade sina sista NHL-matcher säsongen 97/98 men hade sedan en lång karriär i Europa. Han spelade i Tyskland, Italien och Danmark innan han avslutade med många år i Schweiz. Den sista matchen han spelade var i Lausanne så sent som säsongen 2009/2010.

Backen hann även med en sväng i Sverige och spelade 14 matcher i HockeyAllsvenskan för Björklöven säsongen 2002/2003.