• Publicerat 13 december, 2017
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Gränby Ishall, UppsalaFoto: Bildbyrån

Uppsala har drabbats av ett arenakaos igen. Nu har stadens hockeylag Almtuna tappat tålamodet.
– Vi måste göra vad som är bäst för Almtuna och det är inte att vänta på en ny arena, säger klubbchef Andreas Klingberg till UNT.

Nästan på dagen för ett år sedan sades de att finansieringen var klar. Efter nästan 15 års kamp skulle det till sist börja byggas en ny evenemangsarena i Uppsala. Nu är tongångarna annorlunda.

Idag meddelades det att Uppsala Kommun tar över arenabolaget som bygger Uppsala Eventcenter. Anledningen ska vara att pengarna helt enkelt redan är slut.
– Det som sker nu kanske är jättebra för oss, det går inte att säga nu. Om kommunen kan ro arenabygget i land är det ju jättebra, säger klubbchefen Andreas Klingberg till UNT.

”DÅ FÅR VI JÄTTEPROBLEM”

Klingberg fortsätter sedan med att säga att han inte tror att finansieringen varit det egentliga problemet – och att man nu har slut på tålamod.
– Vi kan inte vänta på en arena längre. Vi har väntat i tio år på att det ska bli av så för oss är det inte speciellt bra att det fortsätter dröja, säger han.
– Snart kanske vi går upp i SHL utan en arena och då får vi jätteproblem. Vi måste göra vad som är bäst för Almtuna och det är inte att vänta på en ny arena. Vi kan ju stå där i april-maj och vara på väg till SHL utan arena…

Nu börjar man i stället blicka mot en annan lösning i stället för att bygga den nya superarenan som det var tal om.
– Den uppfattningen jag fått är att en plan b finns att bygga om Gränbyhallen. Lite som med Berhn Arena (i Örebro).
– Vi ser till hockeyn och vad som är bäst och kan inte vänta på beslut i fem år till. Vad för arena som är bäst för oss kan vi inte svara på i dag.

Gränby Ishall byggdes för 43 år sedan och har en kapacitet på 2800 åskådare.