NY TABELLTVÅA. Lukas Vejdemo hjälpte Djurgården till tre poäng mot KHK.

Per Ledin-effekten uteblev – Djurgården ny tabelltvåa

Per Ledin var tillbaka i SHL. Det gav inte Karlskrona någon omedelbar effekt. Djurgården vann mötet på Hovet med 3–0 efter ha varit i kontroll hela matchen.

Det var stort fokus på Per Ledin inför tisdagens möte mellan Djurgården och Karlskrona på Hovet. 39-åringen debuterade för KHK efter att ha skrivit på för klubben härom dagen, men kunde inte hjälpa sin klubb till någon seger i sin första match för säsongen.

Veteranen är antagligen ingen lösning på det KHK saknar mest just nu: offensiv spets. Laget har gjort överlägset minst antal mål i SHL den här säsongen och kammade noll mot Djurgården efter att endast ha fått i väg 20 skott mot hemmalagets målvakt Joacim Eriksson.

GJORDE MÅL EFTER KONTRAKTSFÖRLÄNGNINGEN

Djurgården fick desto mer att stämma mot duktige Johannes Jönsson i KHK-kassen. Lukas Vejdemo firade sin kontraktsförlängning med klubben genom att lyfta in 1–0 från nära håll i första perioden. Det var 21-åringens sjunde fullträff för säsongen.

I den andra perioden höll sig Calle Ridderwall framme och gjorde 2–0 när han sköt direkt på en förlupen puck. Och Linus Johansson fixade sedan 3–0 efter att ha fått öppet mål av Jonathan Davidsson i tredje perioden.

Segern gör att Djurgården passerar Färjestad i tabellen och går upp på andraplats bakom Växjö. KHK är fast förankrade i botten som nästjumbo före Rögle.